Чого можна було очікувати від Star Wars студії Disney? Напевне, що у фільмі з'явиться прекрасна принцеса, багато пісень та хепі-енд.

Не можна сказати, що це - абсолютний провал. Проте кіноляпів чимало, а головні герої подумки переадресовують до діснеївських традицій.

Шанувальники кіносаги помітять багато сюжетних повторів, від нової "Зірки смерті" і повернення у кадр корабля "Тисячолітній сокіл" до наївного "Я вірю у світло в ньому!", яке, наслідуючи Падме, повторює колишня принцеса, а тепер - генерал Лея.

Накрутили знову із родинними зв'язками у кіно. Своєрідна "Санта Барбара" продовжилася тим, що адептом темної сторони став син Хан Соло та Леї Кайло Рен, якому чомусь не повідомили, що старий Дарт Вейдер наприкінці життя обрав світлу сторону. Онук розмовляє зі згорілим шоломом та "темними досягненнями" намагається вшанувати пам'ять та досягти рівня померлого родича.

Читайте також: Харрісон Форд заробив у 76 разів більше за головного героя "Зоряних війн"

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Так і не зрозуміло, чиєю родичкою є таємнича Рей, яка виявляє у собі "силу", і раптово починає вміло нею керувати проти головного поганця Кайла Рена.

Весь фільм герої у гонитві за картою, завдяки якій можна знайти Люка Скайуокера, що став відлюдником. Наприкінці неймовірним чином всі шматочки карти виявляються у обох зацікавлених сторін.

Бородатого "останнього джедая" знаходять на планеті схожій на Землю, традиційно на вершині гори (а де ж іще). Якщо це трилогія, можна було шукати шматок карти ще пів другої "серії", але, напевно, сценаристи вирішили не змушувати чекати на зустріч із улюбленим героєм ще кілька років.

Рука Disney дуже відчувається у ключових персонажах: штурмовик, який повстав проти темних, але при цьому чомусь дуже боїться боротись далі. І лише кохання надихає його на подвиги.

Читайте також: Героїв "Зоряних війн" помітили серед киян (фото)

Син принцеси Леї, який піддався темній стороні, але при цьому слабке, капризне та інфантильне дитя, яке може перемогти кожен третій.

Порадували у фільмі жарти про волохатого Чуі. Дрон BB-8, якого по всіх планетах ганяють штурмовики, викликає замилування та не одну посмішку. Все кіно, в принципі, не виглядає похмурим. Не зважаючи на всі кіноляпи, із зали кінотеатру мало хто виходить незадоволеним. А Частина глядачів просто тішиться із помічених розбіжностей та обговорюють, що саме недогледіли режисери і сценаристи.

Все як у футболі: "Я зробив би краще".

Нагадаємо, прем'єра фільму у світі відбулася 14 грудня 2015 року в Лос-Анджелесі. 15 грудня кінострічку показали в Європі - в Лондоні. Вихід фільму у прокат відбувся 16 грудня. Про створення сьомої частини кіносаги оголосили 30 жовтня 2012 року, після придбання Lucasfilm компанією Walt Disney.

Майже одразу після прем'єри, у мережі почали з'являтись перші пародії на трейлери. Один із них якраз пов'язує знамениту кіносагу із традиційним диснеєм.