Міністерство внутрішніх справ відкрило доступ до реєстру власників транспортних засобів. Тепер громадяни зможуть отримати інформацію про будь-який автомобіль, зареєстрований з 2012 року.

Про це 21 грудня, повідомив в.о. директора головного сервісного центру МВС Владислав Криклій, передає "Радіо Свобода".

За словами Криклія, у виписці з реєстру буде зазначений власник автомобіля, дата реєстрації машини, рік її випуску і обсяг двигуна. Базову інформацію можна отримати безкоштовно.

Наразі сервіс працює в тестовому режимі.

МВС планує в подальшому збільшити перелік інформаційних послуг, додавши інформацію про зміну кольору авто, кількість ДТП. Надання такої інформації буде платним. Від 40 до 60 гривень.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

До речі, власник буде знати, хто цікавився його автомобілем.

Читайте також: Користувачі обвалили реєстр Мінюсту в спробах знайти майно чиновників

Серед мінусів реєстру: система обов'язково вимагає ваш номер телефону та, окрім імені, ще й дату народження людини, яку ви шукаєте. Окрім того, меню для вибору дати дуже незручне, а місяці року вказані англійською мовою.

Нагадаємо, в жовтні в Україні вже запрацював Державний реєстр прав на нерухоме майно.