Корабель Insight не полетить на Марс у березні 2016 року.

Як передає Новое время, таку заяву зробили керівники NASA.

Експерти виявили, що вакуумна оболонка навколо датчиків сейсмометра, не відповідає критеріям справності та не сприяє ефективному польоту. Відомо, що цей датчик-сейсмолог надало космічне агентство Франції.

Працівники станції намагались ліквідувати приплив повітря на важливий компонент корабля, який би дослідив Марс, проте спроби виявились безуспішними.

Корабель запускали для дослідження геології Марса, також планували встановити діапазон температури, щоб зрозуміти, чи придатна планета для життя. Якби корабель полетів на планету у березні, то приземлився б вже восени.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

В NASA наголосили, що наступна спроба освоїти планету буде у 2018 році. Для того, щоб зробити це зараз, або через півроку, не знайшли коштів.

Читайте також: Ракету вперше посадили після польоту в космос (відео)

Нагадаємо, що вчора експерти NASA наголошували, що планують вирощувати картоплю на Марсі.