Парламент Греції ухвалив закон про легалізацію одностатевих союзів, фактично прирівнявши їх до шлюбів. Про це пише "Дождь".

Прийнятий парламентом закон розширює поняття цивільних союзів для одностатевих пар, надаючи їм право успадкування субсидій і пенсійних зобов'язань держави.

Законопроект підтримали дві третини законодавців, тобто 194 особи. Проти висловилися лише 55. Законопроект підримали правляча СІРІЗА, представники лівоцентристської ПАСОК, менша частина правоцентристської "Нової демократії".

Читайте також: Українці можуть їздити у Грецію без Шенгенської візи

Керівництво партії відмовилося підтримати законопроект, зажадавши включити в нього заборону на усиновлення такими парами дітей.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Прем'єр-міністр Алексіс Ціпрас привітав рішення парламенту про рівні права для всіх громадян "незалежно від статі, сексуальної орієнтації". Він зазначив, що "замість святкування нам слід було б принести вибачення сотням тисяч співгромадян, які були позбавлені цих прав всі ці роки".

Греція стала першою православною країною, яка узаконила одностатеві союзи. Православна церква, чий офіційний статус закріплений у конституції країни, активно виступала проти ухвалення закону.