Випити кави з Макаревичем, посидіти за столом із Джастіном Бібером можна, якщо вдасться потрапити до них за лаштунки. Це задачка на фантазію, кмітливість, і, нерідко, на акторську майстерність. Але десяткам фанатів це вдається.

Кореспонденти Знай.ua зробили підбірку із найкращих способів потрапити за лаштунки концерту.

Читайте також: ТОП-7 найбільш незвичайних новорічних подарунків

Досліджуючи це питання, ми виявили, що існує певна дискримінація за статтевою ознакою - дівчатам значно легше зустрітися із омріяним персонажем, це обговорюють на форумах шалених фанатів, даючи одне одному поради.

Спосіб №1 "Дівчачий"

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Застосовують за 5 годин до початку концерту, переважно дівчата

Фанатки розповідають, що потрапити можна до кого завгодно. Але треба задіяти трішки кокетства.

"Моя схема дуже проста - я швидко знаходжу спільну мову із потрібними мужиками. Я починала в 14 років так: приходиш годин за 5 до концерту і чекаєш коли з входу для персоналу якийсь чоловік вийде, покурити наприклад. Ненав'язливо знайомишся, дізнаєшся хто він є, скаржишся, як тут холодно. Дівчаток вони зазвичай жаліють. Жоден провести не відмовився", - розповідає користувачка під ніком Lin@4ka.

Отже, головне знайти службовий вхід та мати червоний від морозу ніс, що актуально взимку. Пощастити хлопцеві у такому варіанті теж може - якщо він вдало покурить із охоронцями та буде приязним "своїм в дошку". Але вирогідність, що пустять погрітися - менш імовірна.

Спосіб №2 "Агата Крісті"

Застосовують під час концерту, переважно чоловіки

Фахівці цієї методики кажуть, що тут необхідно бути дуже впевненим у собі. У вас на лобі має бути написано величезними літерами "Інспектор", для того, щоб вахтери пропустили до службових приміщень. Іти треба впевнено, широкими кроками і дивитись прямо уперед.

Більша імовірність у такого методу спрацювати, якщо вхід охороняє жіночка середнього віку. Якщо ж ви побачили у неї на столі детектив Дар'ї Донцової - це точно "ваш клієнт". До впевненості тоді можна додати інтригу: "Я веду розслідування. Працюю під прикриттям, тому не у формі. Мені необхідна ваша допомога". Проте остерігайтесь, у таких пані може з'явитися нав'язливе бажання прослідкувати за вами і провести власне розслідування.

Метод спрацює значно краще, якщо ви маєте зв'язки серед копів та можете позичити форму. Перегляньте соцмережі, може хтось із колишніх однокласників став поліцейським та захоче здійснити вашу мрію.

Спосіб №3 "Класичний"

Застосовують за кілька місяців до концерту

Зірки цінують фанів і, у більшості своїй, охоче ідуть на контакт. Якщо у вашого улюбленого виконавця ще немає фан-клубу - ви можете стати його засновником.

У таких спільнотах часто обговорюють всі подробиці: у яких апартаментах зірка ночуватиме, яким рейсом летітиме: тут будь-яка інформація може стати в нагоді.

Будьте активними у соціальних мережах - там можна натрапити на конкурси, які розігрують зустріч із зіркою. Спробуйте долучити її до друзів та написати "своєму" виконавцю особистого листа.

Спосіб №4 "Щасливчикам"

Застосовують під час концерту

У цьому способі є один недолік: ти ніколи не знаєш, якого ефекту досягнеш, ніби у лотереї. Може тебе нагодують і подарують диск, а може ти завершиш вечір разом із омріяною зіркою на закритій "афтепаті".

Суть у тому, щоб випадково натрапити на потрібну людину - під сценою, на курилці або у туалеті. Часто, такі люди стоять поруч із звукорежисерами, бо звідти найкраще оцінювати звук та оглядати натовп на концерті. Перше правило - обов'язково із усіма знайомитись.

"Мені щастить, я випадково натрапляю на організаторів. Якось, після концерту Сержа натрапила на директора агентства, який дав мені пропуск на наступний концерт і сказав, що Серж поїхав на вокзал. Де я його і накрила. На наступному концерті провести мене у нього не вийшло, зате нагодував мене і після концерту виніс диск з автографом", - розповідає користувачка соцмереж.

Та ж дівчина на концерті гурту "Сплін" після виступу музикантів, випадково стріла їх у кафе. Вони разом пішли гуляти, хлопці трохи перебрали та кликали поїхати у тур. Вона відмовилась, проте, за її словами, досі спілкується із ними.

Спосіб №5 "Скандали. Інтриги. Розслідування"

Застосовують за місяць-два до концерту

Анонси у виданнях - реклама події, а інтерв'ю та репортажі - реклама зірки. Причому безкоштовна та ненав'язлива. Журналіст зможе затягнути вас на закриті прес-конференції, за лаштунки та на есклюзивні зустрічі.

Якщо у вас є хороша фотокамера та достатньо глузду, щоб не фотографувати у кожному кадрі свої пальці, то у вас ще більше шансів бути поруч у потрібний момент.

Маєте хист до написання - станьте блогером та спробуйте писати до місцевої газети. Єдина небезпека: ви можете "охолонути" до зірки. Кожен виконавець - всього лише людина, насамперед, і може не виправдати ваших очікувань при більш тісному спілкуванні.

Спосіб №6 "Діти Рокфеллерів"

Застосовують по ситуації

Якщо у вас достатньо грошей, щоб замовити собі зірку - на корпоратива, День народження чи просто так, то не нам вас вчити, як це робиться.

Проте, останнім часом також в інтернеті є інакша послуга, і вона - дешевша: організатори концертів поруч із ціною на квиток нерідко додають окрему вартість - за meet-and-greet автограф-сесію. Сюди інколи включають спільне фото, або навіть розігрують вечерю із зіркою на аукціоні.

Піарщик Пола Маккартні Стюарт Белл розповів, що "коли продажі альбомів падають, доводиться шукати будь-яку можливість заробити", проте, це не стосується топових музикантів.

The Rolling Stones або сер Пол влаштовують зустрічі із шанувальниками, які перемогли у конкурсі, або і просто заради благодійності. Під час одного зі своїх турне Маккартні шукав найвідданіших шанувальників у різних країнах - десять у Бельгії, десять у Мексиці, не заради грошей, а тому що йому просто подобалося це робити.

Спосіб №7 "На розігрів"

Від кількох років до десятиліття

Хочете поспілкуватись із улюбленим виконавцем - спробуйте стати зіркою. Ідеально, звісно, також бути музикантом і потрапити до улюбленого колективу на так званий "розігрів", коли менш відома група "заводить" публіку перед виступом головного заявленного гурту.

Наприклад, на розігрів у Marilyn Manson грала зі своїм колективом Ірена Карпа, а у RHCP, які виступатимуть в Україні наступного року, зіграє український гурт The Hardkiss.

Спосіб №8 "Змінити обличчя"

Кілька років

У всьому світі люди роблять пластичні операції, щоб бути схожими на своїх кумирів. До того ж, ця манія захопила представників обох статей.

Мало хто не розглядав на фотографіях безумного хлопця на ім'я Джордан Джеймс Парк, який став схожий на Кардаш'ян після сотні операцій та 150 тисяч витрачених доларів. І певно чули історію про матір трьох дітей Мікку Джей, яка за 16 тисяч доларів перетворила себе на Майкла Джексона.

Тисячі та мільйони доларів течуть рікою до кишень хірургів, а ваша впертість наближає вас до мрії. Після всіх операцій, необхідно терміново зв'язатись із агентом зірки та запропонувати спільну фотосесію.

А ви б звернули увагу, якби хтось витратив кілька років та купу грошей, щоб виглядати як ви?

Спосіб №9 "Арбайтен"

За півроку

Про приїзди і тури світових гуртів відомо зазвичай не менш як за півроку - достатньо слідкувати за офіційними сайтами. А форуми фанатів можуть підказати, де зупиниться зірка, або у який аеропорт прилетить.

Не завжди, щоб влаштуватись працювати у концерт-холі або до готелю необхідні якісь особливі уміння. Але шанси на успіх значно примножуються. Щоправда, коли суміщаєш веселощі та хоббі із роботою, задоволення все ж меншає.

"Я працювала кілька років барменом у столичному клубі "Бінго" і бачилась, спілкувалась із багатьма зірками. Все б нічого, але на щось більше часу все одно не вистачало", - поділилась досвідом зі Знай.ua мешканка Києва Аня.

За її словами, плюс у такому досвіді - ти присутній на саунд-чеках (перевірка звуку), можеш побачитись із улюбленими виконавцями без ажіотажу фанатів поруч та почути, у кого фонограма, а у кого - живий звук.

Спосіб №10 "Вікіпедія"

Можна використати під час концерту

Його вигадав один затятий фанат буквально кілька тижнів тому. На концерті гурту Peking Duk Девід Спарго пробрався за лаштунки за допомогою простого редагування статті у Вікіпедії. Там він вказав, що є членом родини одного із музикантів.

Охоронець на мельнбурнському концерті не запідозрив, що хлопець відредагував запис на смартфоні за кілька хвилин до того, як підійшов. Учасники колективу оцінили дотепність юнака. Вони не лише не прогнали фіна, а випили із ним пива та розповіли про нього на своїй сторінці в інтернет.

"Це був, мабуть, найгеніальніший, надихаючий вчинок, який я коли-небудь бачив", - розповів музикант гурту Адам Хайд.

Гадаємо, дорогих фанатів, які мріють і сподіваються поспілкуватись із кумиром, така ідея змусить бути вигадливими у власному способі потрапити до зірки.

Не втрачайте голови та проявіть фантазію, і тоді вам обов'язково пощастить.