У водах Тихого океану біля берегів Центральної Америки вчені виявили раніше невідомий науці вид акул.

Згідно з даними дослідження, опублікованого у виданні Journal of the Ocean Science Foundation, риба живе на великих глибинах і світиться в темряві, передає Телеграф.

Новий вид назвали Etmopterus benchleyi. Гладкий чорний тулуб цієї акули має так звані фотофори. Ці органи містять мікроскопічні кристали сечової кислоти і дозволяють морським тваринам світитися в темряві океанських глибин.

Читайте також: Вдячна кенгуру познайомила рятівницю зі своїм дитинчам (фото)

Etmopterus benchleyi живе на глибині від 836 до 1443 метрів. Її тулуб досягає півметра в довжину. Цей морський хижак веде потайний спосіб життя і піднімається ближче до поверхні моря тільки для того, щоб добути їжу.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Учені висловили припущення про існування нового виду акул ще в 2010 році. З тих пір морські біологи спіймали вісьмох представників нового виду і провели всі необхідні дослідження.

Тепер він отримав назву і своє місце в класифікації морських тварин.