В ніч з 25 на 26 грудня, поліція в Сербії заарештувала 79 нинішніх і колишніх посадовців. Зокрема, серед них екс-міністр торгівлі, туризму та послуг Слободан Милосавлевич Це наймасштабніша справа про корупцію в Сербії, повідомляє AFP.

Міністр внутрішніх справ Небойша Стефанович заявив, що серед арештованих - кілька керівників держкомпаній, два колишніх чиновники МВС і кілька нинішніх і колишніх мерів. "Це історична операція проти корупції та фінансових злочинів", - підкреслив Стефанович.

Заарештованих звинувачують у відмиванні грошей, зловживанні повноваженнями, хабарництві та підробці документів. Влада оцінює збиток, завданий їхніми діями, у суму до 100 млн євро.

Читайте також: ТОП-5 найдоступніших міст Європи

Розслідування тривало з 2004 року. Ще п'ятьох підозрюваних взяти не вдалося, їх розшукує поліція.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадаємо, що два тижні тому Белград розпочав переговори про вступ Сербії до Євросоюзу. Серед умов вступу Сербії в ЄС – нормалізація відносин з Косово та боротьба з корупцією та фінансовими злочинами в середині країни.