Французьке міністерство екології своєю постановою заборонило використовувати одноразові поліетиленові пакети. Заборона вступає в дію 1 січня наступного року, тобто за чотири дні. Таким чином, у всіх супермаркетах, магазинах неможливо буде придбати поліетиленові пакети.

Цю вимогу поставила Європейська комісія.

"Європейська комісія поширила докладні роз'яснення щодо використання поліетиленових пакетів та порядку застосування цієї норми, які було викладено в нашій постанові", - зауважила міністр екології Франції Сеголен Руаяль.

Читайте також: Adidas виготовила кросівки з океанічного сміття

"Нововведення сприятиме також розвитку обробної промисловості, що продукує біодомішки, та створить додаткові робочі місця у Франції", - зазначила міністр.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Вона також нагадала, що положення постанови будуть оприлюднені найближчим часом в офіційному державному віснику Journal du dimanche. У міністерстві екології також запевняють, що представникам комерційних організацій про нововведення було повідомлено заздалегідь.

Варто відзначити, що 270 тисяч тонн пластику забруднюють світовий океан.