Сьогодні, 28 грудня, у багатьох містах України пройшли акції протестів представників аграрного бізнесу. Головна причина акції - перегляд змін до Податкового кодексу.

Про це повідомляє телеканал "24".

"Раніше аграрії діяли на спеціальному режимі ПДТ. Тобто різниця між собівартістю продукту і ціною його продажу - залишалася на рахунках, які використовуються для модернізації бізнесу", - пояснив заступник голови комітету з питань аграрної політики Вадим Івченко.

Тепер же, за словами Івченка, у відповідності з діючими змінами, які прийняла Верховна Рада, аграріям, які займаються молочним скотарством, потрібно буде платити 20%. А всім іншим - 50%. Тобто з аграрного бізнесу виймуть 50% обігових коштів.

Як заявив Івченко, найгірше, що ніяких додаткових програм агробізнесу держава не пропонує. Немає стратегії розвитку.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: Страйкуючі аграрії перекрили п'ять центральних доріг України (фото, оновлено)

Серед тих, хто постраждає від нових законів і бельгієць Бернар Вілем. Він створив сільськогосподарське підприємство у Львівській області та за п'ять років не дав жодного хабара.

Підприємець вирішив розводити кіз, бо помітив, що в Україні це незайнята ніша. Разом з дружиною, українкою Марією Хом'як, створив фермерське господарство "Шеврет" у селі Романків Мостиського району Львівської області. Це козяча ферма на 600 голів з майстернею по виробництву сирів і переробки молока.