Понад 50 тисяч селян підключилися до загального всеукраїнського страйку аграріїв, котрий учора охопив всю Україну. Про це розповіла Наталя Старікова, голова Черкаського осередку Аграрної партії України, котра підтримує селян.

Нагадаємо, декілька разів селяни приїздили до Верховної Ради та Кабміну, вимагаючи не скасовувати податкових пільг для аграрного сектора. Влада аграріїв не почула, тож з учорашнього дня вони блокують головні автомагістралі країни.

Учора аграрії стояли зранку до 13 – 14 години дня, сьогодні пообіцяли стояти вже до 16.

Читайте також: До страйкуючих селян випустили міністра оборони Полторака

"Я учора їхала з Черкас до Києва через Умань. Бачила кілька страйків. Ми не можемо сказати точно, скільки людей бере участь, але не менш, як 50 тисяч осіб. За деякими даними – кількість страйкуючих сягає до 100 тисяч осіб", - каже Старікова.

За словами і організаторів і учасників акції протесту – ніхто з можновладців до них не вийшов. Не приєдналися до страйку і народні депутати.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"2013 року я платив до бюджету більш, як 60 тисяч гривень, цього року заплатив понад 600 тисяч гривень податків. А за новими законами буду платити ще більше. Хіба мені вигідно буде щось вирощувати?" - каже фермер з Уманщини Володимир Осадчий.

За словами мітингуючи, більшість водіїв, які стоять у заторах, їх розуміють.

Читайте також: Яценюка звільнять в першій половині 2016 року - експерти

"Це не тільки наша проблема, це проблема усього суспільства – подивіться на ціни на хліб, на молоко, на крупу. Ми хочемо чесно вирощувати свою продукцію і чесно продавати, натомість держава грабує і нас, і простих українців", - обурюються мітингувальники.

Якщо влада не почує селян, вони обіцяють після Нового року прийти у гості до Петра Порошенка. А також перебратися на траси у столицю, Кончу-Заспу, Пущу-Водицю та село Козин, де живе президент.