Служба безпеки України викрила злочинну групу. Вона займалася незаконним видобутком бурштину в двох областях - Житомирській та Рівненській. Очолював зловмисників один з керівників управління спецслужби.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Співробітник спецслужби забезпечував членам угруповання "дах". Для цього він використовував власні корупційні зв'язки в державних і правоохоронних органах у областях. Крім того, чоловік фактично був основною ланкою корупційної схеми, адже прикривав незаконний видобуток, транспортування та контрабанду бурштину.

Співробітники СБУ задокументували схему передачі грошей від видобувачів до найвпливовіших представників серед органів влади.

Читайте також: З музею бурштину вкрали камінь вартістю $ 10 тисяч (фото)

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Під час обшуків правоохоронці вилучили велику кількість бурштину, вироби з нього та обладнання для видобування.

За даним правопорушенням відкрито кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу "створення злочинної організації".

Нагадаємо, раніше помічник судді одного із судів Рівненської області та чиновник Бориспільської митниці намагалися продати незаконно добуту партію бурштину.