Громадські активісти, які блокують постачання продуктів до окупованого Криму, знімають свої пости на дорогах.

Про це повідомив координатор блокади Ленур Іслямов в ефірі "112 каналу".

"Ми знімаємо всі пости, які у нас є. У нас їх рівно шість, Північний, Південний - по два пости на кожній дорозі", - зазначив він.

Пости, за його словами, залишаються лише у наглядовій формі і активісти нікого не зупинятимуть для перевірки.

Іслямов пояснив, що рішення про зняття блокади прийняли після того, як Кабінет міністрів ухвалив постанову про заборону постачати товари та послуги, які призначались окупованому півострову. Координатор акції додав, учасників блокади частково передислокують у підрозділи Нацгвардіі або Збройні сили.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Читайте також: Чотири години немає світла. Капець салатам! – Крим знову у темряві

Ті ж активісти, які залишаться в цивільному формуванні, будуть чергувати на контрольно-пропускних пунктах разом з прикордонниками.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив скласти перелік товарів, які дозволяється постачати до Криму. Забороняється провозити та надавати всі послуги та товари за всіма митними режимами. Виняток зробили лише для особистих речей громадян, продуктів харчування соціального призначення та гуманітарної допомоги.