Вчені Австралії взялись за навчання машин. Вони навчили нову пошукову машину передбачати майбутнє. Фахівці з університету Квінсленда за допомогою своєї конструкції переробляють і аналізують величезний обсяг інформації, який отримують за допомогою соціальних мереж.

Керівник групи розробників Сю Лі розповів, що вченим вдалося з 96% точністю спрогнозувати результати виборів по округах в парламент штату Квінсленд. В січні цього року їх виграла Ліберально-Національної коаліції, яка перебувала в опозиції лейбористам. Це стало повною несподіванкою не тільки для партії, а й для абсолютної більшості політиків і експертів країни.

Читайте також: Комп'ютерний чіп буде працювати за принципом людського мозку

Команда під керівництвом Сю, у найближчому майбутньому, планує передбачити результати чергових федеральних парламентських виборів в Австралії, які пройдуть у 2016 році. Але на цей раз вони хочуть досягнути 100% результату у своїх передбаченнях.

"На мій погляд, ми стоїмо на початку шляху, дотримуючись якого, зможемо почати вирішувати дійсно глобальні проблеми", — наголосив вчений.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Зазначається, що пошукова машина викликала жвавий інтерес. Його наразі проявляють не тільки місцеві, але й зарубіжні політики і бізнесмени.