Це неправда, що французи мають значно більше оплачуваних святкових днів, ніж інші народи.

Подібний міф розвінчує авторитетна французька газета Le Figaro.

Видання наводить статистику компанії Mercer, згідно з якою Франція входить до десятки країн з найбільшою кількістю вихідних. Втім Франція не посідає в цьому рейтингу перше місце.

Щороку французи мають змогу відпочивати протягом 11 святкових днів, за які, тим не менш, отримують заробітну плату. Це менше, ніж в Індії та Колумбії, де жителі відпочивають 18 днів на рік завдяки великій кількості свят. Ці країни світові лідери за кількістю офіційних вихідних.

У Європі лідером за цим показником є Фінляндія. Тамтешні громадяни не працюють 15 днів. В Україні цей показник складає 10 днів, свідчить статистика Mercer.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Між тим, французам пощастило мати довгі відпустки. Громадяни країни мають змогу насолоджуватися п'ятьма тижнями оплачуваного відпочинку. І хоча це порівняно багато, французи - не єдині, хто має стільки днів відпустки. Такий самий показник фіксують в Австрії, Швеції та Греції, зазначає газета.

Читайте також: Кримчан закликають зустріти "український" Новий рік

В 2016 році в Україні буде 10 святкових вихідних дні. Окрім 1 січня (Новий рік), це – 7 січня (Різдво Христове), 8 березня (Міжнародний жіночий день), 1 травня (Пасха), 1 і 2 травня (День міжнародної солідарності трудящих), 9 травня (День Перемоги), 19 червня (Трійця), 28 червня (День Конституції), 24 серпня (День незалежності), 14 жовтня (День захисника України).