Ралі-марафон "Дакар" почався з трагедії. Перший її етап зупинили через аварію за участі китайської гонщиці. Вона не впоралась з керуванням і влетіла у натовп глядачів, які спостерігали за перегонами обабіч дороги.

Про це повідомляє французьке видання АFP.

Гонка стартувала в Буенос-Айресі. Інцидент стався в 17:50 за місцевим часом (22:50 за Києвом) приблизно через шість кілометрів після старту. Зазначається, що гонщиця Го Мейлін втратила на крутому повороті швидкісної ділянки керування. В результаті аварії 10 людей отримали травми різної складності. Відомо, що серед постраждалих є діти і вагітна жінка.

На місце аварії прибули машини швидкої допомоги та автомобілі пожежної служби. Деякі постраждалі перебувають у дуже тяжкому стані. Їх доправляли в лікарню на гелікоптерах.

До аварії цей етап змагань встигли пройти квадроциклісти, мотоциклісти, а також частина екіпажів позашляховиків.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Читайте також: Трагічно загинув африканський футболіст

Цього року гонка проходитиме по території Аргентини і Болівії. Фінішує вона 16 січня в місті Росаріо. На старт змагань вийдуть понад 350 транспортних засобів, серед них буде 55 спортивних вантажівок.

Нагадаємо, раніше змагання мали назву "Ралі Париж — Дакар". Це був щорічний марафонський трансконтинентальний ралі-рейд. Вперше він пройшов у 1978 року. Гонка стартувала у Франції і в столиці Сенегалу — місті Дакар. Але з 2009 року її перенесли в Південну Америку через загрозу терористичних актів у Африці.