У Північній Кореї провели випробування водневої бомби.

Як повідомляє телеканал 112-Україна, про це заявили на центральному телебаченні країни.

Два роки тому говорилось про готовність ядерних досліджень, але їх не проводили. Запуск провели в 10 ранку на вимогу "Трудової партії".

Північна Корея повідомила, що не буде використовувати бомбу, якщо яка-небудь країна не нашкодить її територіальної цілісності. Також поки США буде застосовувати "агресивную політику", випробування триватимуть.

Читайте також: Північна Корея запустила балістичну ракету у Японському морі

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Ця інформація перевірена, тому що Радбез ООН скликає засідання щодо діяльності КНДР. Японія і Південна Корея, які знаходяться в безпосередній близькості, ще ввечері провели екстрені наради.

Геологічна служба США зафіксувала землетрус магнітудою 5,1 на території Північної Кореї, який викликало випробування бомби.

Читайте також: Північна Корея запустила балістичну ракету в Японському морі

Нагадаємо, що Північна Корея проводила ядерні випробування в 2006, 2009 і 2013 році. ООН неодноразово вводила санкції проти влади країни, а Південна Корея і США проводили спільні військові навчання. У цей момент Північна Корея просто запускала балістичні ракети.