Ці незвичайні форми, що світяться, мають такий вигляд, ніби прийшли з дивної гри-головоломки. Але не варто це сприймати несерйозно. Можливо, це створить у майбутньому революцію у матеріалах.

Про це повідомляє Engadget.

Британські та болгарські вчені виявили, що краплі нафти проявляють незвичні властивості, якщо їх повільно заморожувати. Вони формують восьмикутники, трикутники та інші форми, що не характерні для природного середовища.

Крім цього, ці краплі повертаються в початковий стан, якщо їх повторно підігріти. Результати більш ніж вразили вчених. Неживі хімічні сполуки приймають різноманітні штучні форми так, як це роблять живі організми.

Читайте також: З'явився принтер, який друкує електроніку (відео)

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Поки ще зарано робити далекосяжні висновки. Але можна знайти безліч застосувань цьому відкриттю. Якщо дослідники зможуть знайти спосіб створювати потрібні їм форми, це стане ключем до нових матеріалів. Вони зможуть за мить змінювати свої властивості.

Таким чином, пристрої, що змінюють форму, можуть стати першим кроком до ґаджетів, які адаптуватимуться до вимог користувачів.