В Австрії та Швейцарії слідом за німецьким Кельном зафіксовані випадки нападу на жінок з боку мігрантів. Дані поліції наводять західні ЗМІ.

Так, за повідомленням газети Die Presse, злочини скоювалися в переддень Нового року і в саму новорічну ніч. 22-річна мешканка австрійського Зальцбурга поскаржилася, що піддалася нападкам з боку невідомих чоловіків-іноземців. Зловмисники, які пересувалися групою з 8-10 чоловік, викрали у неї мобільний телефон.

За інформацією французького видання Le Figaro, кілька аналогічних заяв про крадіжки і сексуальних домаганнях подано й у швейцарському Цюріху. Постраждалі заявили, що стали жертвами нападів з боку "чоловіків зі смаглявою шкірою".

Представники поліції заявили, що ці дані публікують не через тиск жителів, а для того, щоб люди розповідали про подібні інциденти і тим самим сприяли розкриттю злочинів.

Нагадаємо, що ввечері 31 грудня перед головним вокзалом Кельна зібралися близько 400-500 нетверезих мігрантів. Вони поводилися агресивно і кидали в натовп петарди. Коли їх кількість зросла до 1000 людей, поліція очистила привокзальну площу. У відповідь чоловіки, розбившись на групи, почали нападати на жінок. Незабаром після півночі в поліцію почали надходити заяви про пограбування і домаганнях.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Читайте також: Берег Егейського моря вкрився трупами мігрантів (фото)

Уряди деяких европеського країн після цього заявили, що не хочуть більше приймати мусульманських біженців. Так, Словаччина, як заявив прем'єр-міністр країни Роберт Фіцо, надалі відмовляється приймати мігрантів. У Польщі також лунають подібні голоси. Віце-прем'єр Петро Глинський заявив, що у Варшаві будуть дуже уважно вивчати усі клопотання про притулок.