Мексиканським правоохоронцям вдалося вдруге зловити відомого наркобарона Хоакіна "Ель Чапо" Гусмана. Про це заявив президент Мексики Енріке Пенья Ньєто, повідомило агентство Associated Press. "Президент Мексики: наркобарона Хоакіна "Ель Чапо" Гусмана вдруге спіймали", - йдеться в повідомленні агентства на офіційній сторінці в Twitter.

Нагадаємо, що в липні 2015 року мексиканський наркобарон Хоакін "Ель Чапо" Гусман втік з в'язниці в Альмолойя-де-Хуарес. "Ель Чапо" (по-іспанськи "Коротун") входив до списку найбільш розшукуваних злочинців Мексики і США.

Вперше Хоакіна "Ель Чапо" Гусмана затримали 22 лютого 2014 року. В'язниця в Альмолойя-де-Хуарес, де утримувався наркобарон, вважається однією з найбільш "закритих" у країні. Гусману допомогли втекти підкуплені охоронці, які закрили очі на викопаний тунель з його камери. Це була "втеча століття": Гусман вислизнув після 16 місяців відсидки через тунель довжиною в милю, з вентиляцією і зручно припаркованим мотоциклом.

Читайте також: Наркобарон пригрозив війною ІДІЛ

"Коротун" відомий як глава наркокартеля Сіналоа. Дохід Гусмана від продажу наркотиків в США вимірюється сотнями мільйонів доларів. Вашингтон вимагає від Мексики видачі наркобарона для проведення суду над ним.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще