Чиновники обіцяють незабаром ввести безвізовий режим, який дозволить українцям спокійно виїжджати в Європу без оформлення візи.

Як повідомляє Українська правда, заступник міністра закордонних справ з питань євроінтеграції Олена Зеркаль розповіла про особливості нових правил для подорожі.

Вона зазначила, що старий паспорт з шенгенською візою буде пропуском через кордон. Для виїзду в європейські країни не обов'язково буде міняти його на біометричний. Рада ЄС розгляне скасування віз для українців в березні або червні 2016 року.

Безумовно, його варто оформити, але і старий паспорт ніхто не скасовує, особливо якщо в ньому вже стоїть віза. Чиновник підкреслила, що чутки про заборону виїзду зі старим паспортом є нагнітанням ситуації навколо введення безвізового режиму.

Читайте також: Таємний пункт держбюджету відстрочить безвізовий режим на два роки

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Нагадаємо, що член фракції "Батьківщина" Віктор Чумак відразу після святкування Нового року знайшов у державному бюджеті скандальну поправку, яку ніхто не помітив при розгляді тексту законопроекту під час голосування. Депутати стверджують, що її не було зовсім.

Ця поправка скасовує введення електронної системи товарообігу на рік. Пункт був одним з найважливіших для лібералізації безвізового режиму з ЄС. Його відстрочка означає заборону українцям виїжджати в Європу без візи.