Американське космічне агенство NASA створило новий підрозділ для безпеки Землі. Як повідомляє Новое время, тепер Відділ з координації планетарної оборони охоронятиме нашу планету від можливих космічних загроз.

Міжнародні експерти повідомили, що щороку вони відкривають більше тисячі нових космічних предметів, які можуть становити загрозу для мешканців планети. Сучасні дослідники космосу можуть виявити ці небезпеки на ранніх стадіях та скоригувати траєкторію руху, щоб не зачепили Землю.

В обов'язки працівників нового відділу входитиме виявлення та характеристика астероїдів і комет, які будуть пролітати поруч з орбітою Землі.

Читайте також: Орбітальний телескоп знайшов більше 100 екзопланет

Нагадаємо, що NASA неодноразово наголошувало на тому, що варто освоювати нові планети та досліджувати на них можливість існування живих істот. Наймасштабніші дослідження запланували на Марсі, у березні мали запустили шатл, проте відмінили.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Частина корабля, отримана від Франції, виявилась несправною. Тепер на Марс полетять на швидше ніж 2018 року. Для освоєння Марсу та інших планет на Місяці побудуть місто. Для цього застосують технологію 3d принтерів.