В Україні почалася епідемія грипу. За повідомленнями u-news, в багатьох регіонах спостерігаються смертельні наслідки від нової хвилі епідемії. З початку року за два тижні загинули близько 40 українців.

МОЗ вчора повідомило, що епідемією вважається період з вересня 2015 року. За їх даними від грипу з цього часу до 10 січня загинули 25 осіб. Найбільша смертність спостерігається в Одеській області, 15 осіб загинуло. На другому місці Вінницька область - 7 смертей, один харків'янин помер за цей період і два жителя столиці.

Кількість уражених грипом зростає з кожним днем.

У МОЗ попередили, що у більшості загиблих не було щеплення від грипу. Близько 70 відсотків хворих - діти. Співробітники відомства радять батькам серйозніше підійти до цього питання, враховуючи негативні тенденції.

За минулий тиждень більш 100 тисяч людей захворіли на грип і ця цифра, за прогнозами медиків, буде тільки збільшуватися. Столична санепідемстанції попередила, що цей грип протікає з великими ускладненнями саме у молоді, тому що у неї немає імунітету. Це не сезонний грип, який найбільше вражає зрілі верстви населення.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Одна з найскладніших ситуація спостерігається на Донбасі - там немає відповідних препаратів, особливо на території підконтрольної терористам "ДНР". Джерела повідомляють, що більшість сепаратистів злягли в лікарні, але немає жарознижуючих та інших ліків.

Читайте також: Де в Києві роблять безкоштовні щеплення від грипу

Нагадаємо, що столична мерія публікувала список лікарень, в яких можна зробити щеплення від грипу. У кожному районі міста є така.