У київських школярів з 16 січня почнуться незаплановані канікули. Їх запровадять через карантин у школах і закладах охорони здоров'я. Також у Києві вводять обмеження на проведення громадських заходів. Про це повідомив столичний мер Віталій Кличко, передає його прес-служба.

"Ми не будемо очікувати, поки буде перевищений епідеміологічний поріг сезонних захворювань у столиці, і ухвалили рішення ввести з суботи карантин у Києві", - наголосив він.

Такий крок, за його словами, не допустить розповсюдження сезонних захворювань. Мер додав, що це превентивний захід, бо у місті спостерігається негативна динаміка по кількості хворих. Вірус грипу цього року має свою специфіку і призводить до важких ускладнень.

Читайте також: ТОП-10 порад, як не захворіти грипом

Також столичний очільник запевнив, що Київ повністю забезпечений противірусними засобами. Їх, за його словами, закупляли й на зекономлені за результатами бюджетного року кошти. Кличко також звернувся до власників аптечних мереж, щоб вони не допустили підняття цін на противірусні та імуностимулюючі засоби і вітаміни. Профілактичний карантин у столиці введуть з суботи, а триватиме він до покращення епідеміологічної ситуації.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, раніше СЕС наголосило, що до кінця поточного тижня близько 20 тисяч киян захворіє на грип.