У київських школярів з 16 січня почнуться незаплановані канікули. Їх запровадять через карантин у школах і закладах охорони здоров'я. Також у Києві вводять обмеження на проведення громадських заходів. Про це повідомив столичний мер Віталій Кличко, передає його прес-служба.

"Ми не будемо очікувати, поки буде перевищений епідеміологічний поріг сезонних захворювань у столиці, і ухвалили рішення ввести з суботи карантин у Києві", - наголосив він.

Такий крок, за його словами, не допустить розповсюдження сезонних захворювань. Мер додав, що це превентивний захід, бо у місті спостерігається негативна динаміка по кількості хворих. Вірус грипу цього року має свою специфіку і призводить до важких ускладнень.

Читайте також: ТОП-10 порад, як не захворіти грипом

Також столичний очільник запевнив, що Київ повністю забезпечений противірусними засобами. Їх, за його словами, закупляли й на зекономлені за результатами бюджетного року кошти. Кличко також звернувся до власників аптечних мереж, щоб вони не допустили підняття цін на противірусні та імуностимулюючі засоби і вітаміни. Профілактичний карантин у столиці введуть з суботи, а триватиме він до покращення епідеміологічної ситуації.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Нагадаємо, раніше СЕС наголосило, що до кінця поточного тижня близько 20 тисяч киян захворіє на грип.