Інцидент стався в невеликому каліфорнійському місті Маунтін-В'ю, який відомий тим, що в ньому розташовані головні офіси декількох великих компаній, серед яких і Google.

Співробітники правоохоронних органів побачили машину, швидкість якої не перевищувала 40 км/год при тому, що мінімальний дозволеною швидкістю є 50 км/год.

Після зупинки транспортного засобу копи виявили, що за кермом нікого немає, а автомобілем дистанційно управляє оператор.

Читайте також: Особняк для Ісуса продається за $10 млн

Як виявилося, безпілотник Google рухався з такою низькою швидкістю, оскільки збирав дані про обстановку на дорогах міста.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Google збирає інформацію про місцезнаходження користувачів, поспішаючи створити колосальні бази даних, що здатні точно встановлювати місцезнаходження людей через їх стільникові телефони. Ці бази даних, можливо, допоможуть компанії вийти на ринок послуг, пов'язаних з місцезнаходженням користувачів.

"Пізніше поліцейські розповіли про випадок у своєму блозі і розмістили пост в Facebook", - повідомляє видання dailymail.

Компанії вдалося уникнути штрафу, оскільки згідно транспортного законодавства Каліфорнії, рух електромобілів в зоні встановленої швидкості 35 миль/годину не забороняється. Водії звичайних автомобілів зобов'язані дотримуватися встановленого швидкісного режиму.