Сьогодні, 17 січня, комета, яку астрономи назвали "Каталіна", пролетить на максимально близькій відстані до поверхні нашої планети. Її можуть побачити навіть у невеликий аматорський телескоп мешканці північних широт, передає 5 канал.

Вчені відзначають, що небесне тіло наблизиться до Землі на 110 мільйонів кілометрів і ніякої загрози для землян не становитиме. Ця комета цікава тим, що має два хвости – один з пилу, який розтягнений вздовж орбіти, і другий, іонний, спрямований від Сонця.

Сьогодні її можна спостерігати у сузір'ї Великої Ведмедиці. Астрономи розраховували, що "Каталіна" буде яскравішою і її можна буде побачити неозброєним оком, втім їхні очікування не виправдались.

Читайте також: NASA створює оборону від космічних атак

На разі її можна буде побачити в телескопи або біноклі як "туманну пляму трохи зеленуватого кольору". Власники великих телескопів зможуть дивитися за цим небесним тілом до середини травня.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Наступного разу "Каталіна" появиться у Сонячній системі через кілька десятків тисяч років.