Відомий український перекладач Олекса Логвиненко, який перекладав Германа Гессе, Франца Кафку і Джерома Девіда Селінджера, помер на 70-му році життя. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив учений-філолог Дмитро Дроздовський.

"Сьогодні відійшов в інший світ Олексій Логвиненко. Унікальний перекладач. Багаторічний друг журналу "Всесвіт"... Без нього Мюзіль так ніколи б і не здобув своїх українських властивостей", - написав він.

Логвиненко народився 31 березня 1946 року в селі Товмач Шполянського району Черкаської області. Відзначимо, що товмачами раніше називали перекладачів. Закінчив факультет іноземних мов Київського державного університету імені Тараса Шевченка.

Читайте також: Помер актор Алан Рікман (фото)

Логвиненко відомий перекладами з німецької та англійської мов творів Генріха Белля, Мартіна Вальзера, Петера Гандке, Уго Гартунга, Германа Гессе, Фрідріха Дюрренматта, Зігфріда Ленца, Франца Кафки, Еліаса Канетті, Бернграрда Келлермана, Роберта Музіля, Крістофа Рансмайра, Карін Бойє, Корнелії Функе , Гюнтера Грасса, Леонхарда Франка, Макса Фріша, Джерома Девіда Селінджера, Вальтера Скотта, Герберта Уеллса та інших.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще