Вчені з Китаю розробили абсолютно нову речовину. Вона здатна перетворювати СО2 в біопаливо. Додатковою перевагою її є те, що вона при викиді в атмосферу не виробляє шкідливих компонентів, які б могли негативно впливати на навколишнє середовище.

Фахівці для виготовлення нового матеріалу використали мікроскопічні шари кобальту. Для переробки на паливо вчені навчаться збирати вуглекислий газ, який надходить в земну атмосферу з різноманітних підприємств. Щороку його викиди в повітря становлять 36 гігатонн.

Читайте також: Нанореактор вироблятиме водневе паливо

Поки нова технологія знаходиться на початковому етапі. Процес її становлення для комерційного використання відбудеться тільки на початку 2020 року.

Сам матеріал має товщину лише в чотири атома і складається він зі сплаву звичайного металевого кобальту та оксиду кобальту. Для зміни молекулярної структуру вуглекислого газу необхідно застосувати малу частину електричного струму. В результаті молекули поступово починають взаємодіяти і внаслідок цього атоми водню прикріплюються до атомів вуглецю. Цей процес і дає на виході порцію чистого екологічного палива.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще