З головного монумента радянських часів "Батьківщина-мати" приберуть символіку СРСР. Він розташований в Києві на території Національного музею історії України у Другій світовій війні. Його демонтують в рамках виконання закону про декомунізацію, який набув чинності 21 травня 2015 року.

Про це повідомив керівник Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович на своїй сторінці у Facebook. Зі щита монумента знімуть один з найбільших гербів СРСР на території України.

"Зі щитом, але без совка на ньому. Герб СРСР буде усунено зі щита скульптури "Батьківщина-мати", - написав він.

В'ятрович зазначив, що по цьому питанню проводили нараду експертів. Це рішення й стало її підсумком. На базі цього й опрацьовуватимуть необхідні юридичні рішення.

Читайте також: Романтичний Київ вночі (фото)

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"Батьківщина-мати" має висоту у 61,87 метра. Її встановили на честь святкування перемоги Радянського Союзу над нацистською Німеччиною. Відкрили пам'ятник дев'ятого травня 1981 року, а на церемонію приїхав особисто Леонід Брежнєв.

Спочатку планувалось встановити 90-метрову бронзову з позолотою фігуру жінки. Біля підніжжя статуї з 30-метрової висоти повинен був текти до Дніпра водоспад, з обох боків якого воїни форсували річку.