Рівно рік тому закінчилася активна фаза протистояння героїчних захисників Донецького аеропорту з терористам. За день до цього терористи підірвали бетонні опори в терміналі аеропорту, поховавши під ними 51 українського бійця. Після цього з'явилось висловлювання "Кіборги вистояли, не вистояв бетон".

Вшанувати пам'ять кіборгів сьогодні вирішили в Борисполі. З цієї нагоди Військовий оркестр зіграв гімн України, передає Громадське.ТВ в Twitter. Також в столичному аеропорту встановили монітор, привезений із зруйнованого Донецького аеропорту. На його основі створили "Історичну платформу пам'яті".

Пам'ятні події проходять кілька днів у столиці. В Меморіальному комплексі Національного музею історії України у Другій світовій війні відкривається виставка "Аеропорт. Пекельна смуга", на якій представлені особисті речі бійців, які спеціально присилали родичі військових. У музеї можна подивитися на автомобіль, який використовували бійці третього полку спецпризначення під час бойових дій на Донбасі.

Експерти повідомляють, що на даний момент проходить другий етап оборони аеропорту, бо часто там виникають сутички між бійцями, які залишилися і терористами. Два дні тому під аеропортом загинув командир роти "Семінарія" ДУК "Правий сектор" по позивному Семен.

Читайте також: Бійці просять встановити День пам'яті "кіборгів"

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, що в Києві презентували книгу кіборгів.