Завтра українці святкуватимуть День Соборності, а в неділю відбудеться вечір пам'яті Володимира Висоцького. Річниця існуваня поетичної спільноти "ЛітСтейдж" та виступ легендарного nu-jazz гурту Rad Snapper також - у цей уікенд.

Що цікавого відбувається у столиці? Найцікавіші заходи у період з 22 по 24 січня - у підбірці від кореспондентів Знай.ua.

22 січня, п'ятниця

"Живий ланцюг" на честь Дня Соборності

У День Соборності України дев'ятий рік поспіль проводиться символічна акція "Живий ланцюг Соборності". Її організовують у Києві, містах України, а також за кордоном, зокрема в Польщі, Північній Європі, Британії одночасно. Люди беруться за довжелезний прапор, утворюючи живий ланцюг, який сполучає правий та лівий береги річки (у столиці це - Дніпро).

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

У рамках події проводять конкурси патріотичного арту на обличчі, малюнків на тему у мережі, тематичні лекції та концерти.

Читайте також: Графіті із захисниками України прикрасять Маріуполь (фото)

Довідка. 22 січня у 1919 році та відбулося об'єднання в єдине ціле Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР). 70 років по тому українці повторно об'єднали Україну у живий ланцюг від Києва до Львова - це стало поштовхом до відновлення її незалежності.

Коли: збір о 8:00

Локація: обидва кінці моста Патона, м. Київ

Вартість: безкоштовно

Екскурсія "За куліси київської Опери"

Лабіринти коридорчиків, костюмерні та гримерки обіцяють показати на незабутній екскурсії до київської Опери. Тут можна почути останні репетиції перед виставою, побачити чийсь танець, глянути, як артисти гримуються.

Під час екскурсії можна буде глянути зі сцени на залу, суфлерські будки, оркестрову яму. Завершується неймовірна подорож у елітній Царській ложі. Вся прогулянка театром супроводжуватиметься цікавими розповідями із життя Опери.

Тривалість екскурсії - 1,5 години

Коли: 17:20

Локація: збір перед пам'ятником Лисенко, вул Володимирська 50 м. Київ.

Вартість: 140 гривень

23 січня, субота

День народження "ЛітСтейдж"

Для глядачів поезію зачитають молоді таланти - Леся Мудрак, Ярослав Гадзінський, Олег Коцарев, Заза Пауалішвілі, Вано Крюгер, Олеся Новик, Богуслав Поляк,Оксана Гаджій, Ігор Мітров, Катерина Рудик тощо.

Також, відбудеться вікторина, визначення короля та королеви, неофіційна та музична частина.

Гратиме гурт ЛЇС із Христиною Халімоновою.

Коли: 14:00

Локація: Музей Шістдесятництва, вул. Гончара, 33-А, м. Київ

Вартість: безкоштовно

Концерт гурту Red Snapper

Red Snapper - відомий інструментальний музколектив з Лондона, який грає із 1993 році. Гурт заснували Алі Френд, Річард Тейр і Девід Айерс. На різних записах до них долучаються різні музиканти.

Як сказав музичний критик Джейсон Анкені - "це - британське ейсід-джазове тріо є піонером у синтезі акустичних інструментів із електронною текстурою". Жанр виконавців інколи ще називають - nu-jazz. Українці познайомились із творчістю колективу на фестивалі "Джаз Коктебель".

Коли: 19:00

Локація: клуб Atlas, вул. Артема, 37-41, м. Київ

Вартість: 300-700 гривень

Ніч французького кіно

Три комедії та один триллер пропонують переглянути у кінотеатрі в ніч на неділю: Вулкан пристрастей (Eyjafjallajökull), Хочеш чи ні? (Tu veux ou tu veux pas), ДІВЧИНА НА ВЕЛОСИПЕДІ (Fille sur un vélo) та Відкриті вікна (Open Windows). Близько 100 хвилин - тривалість кожного з фільмів.

Один із найстаріших кінотеатрів столиці вже півстоліття не змінює традицій показу найкращих фільмів світового кінематографу: тут транслюють і сучасні блокбастери, і ретро-кіно, і артові стрічки, які зрозуміє не кожен глядач.

Коли: 23:00

Локація: кінотеатр "Кінопанорама", вул. Шота Руставелі, 19, м. Київ

Вартість: 150 гривень

24 січня, неділя

Вечір пам'яті Володимира Висоцького "Мир вашому дому"

Вистава складається із пісень та віршів Володимира Висоцького. Глядач почує і рідко виконувані твори. Творіння легендарного композитора підбадьорять, заспокоять, підтримають і направлять думки в певному напрямку.

Коли: 19:00

Локація: Будинок Офіцерів, вул. Грушевського, 30/1, м. Київ

Вартість: 100-220 гривень