У китайському місті Шиянь лікарі однієї з клінік виявили всередині пацієнта шестиметрового хробака. Про це повідомляє The New England Journal of Medicine.

38-річний пацієнт звернувся до лікарів зі скаргами на втрату ваги й нудоту. Китаєць повідомив, що він упродовж двох років випробовував регулярні болі в животі і страждав від анемії.
Первинний огляд медиків не виявив ніяких патологій. Але коли взяли у чоловіка аналізи, в тілі пацієнта виявили яйця бичачого ціп'яка, який паразитує у верхньому відділі тонкої кишки людини - остаточного господаря. Після проведення медикаментозної терапії пацієнт позбувся паразита: довжина хробака досягала 6,2 метра.

За словами медиків, пацієнт підхопив паразита через любов до сирої яловичині. Довжина бичачих ціп'яків, що живуть в кишечнику людини, може досягати 10 метрів. Їхнє життя всередині людського організму викликає тениаринхоз, який характеризується нападами болю в животі, нудотою, слабкістю, зміною апетиту, головним болем, запамороченням, а також запори або проносами.

Читайте також: Ожиріння хочуть лікувати капсулами з фекалій

Вчені з'ясували, що людина заражається тениаринхозом при вживанні в їжу зараженого м'яса: сирого, недостатньо термічно обробленого або слабо солоного або в'яленого.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще