Російські комуністи розкритикували слова президента Володимира Путіна про негативну роль Леніна в історії Росії. Член президії ЦК КПРФ Валерій Рашкін заявив в інтерв'ю радіостанції "Говорить Москва", що Путін "глибоко помиляється" щодо ролі Володимира Леніна в історії Росії

Рашкін сказав, президент РФ можливо, не дочитав книги, які є, щодо діяльності і життя Леніна. "Тими основами, які заклав Володимир Ілліч, на мій погляд, до цих пір користується і Путін у своєму житті", - припустив депутат, пише ВВС.

Путін на засіданні президентської Ради з науки і освіти критично висловився про роль вождя більшовицької революції в історії Росії. На його думку, діяльність Леніна привела до розвалу Радянського Союзу.

"Заклали атомну бомбу під будівлю, яке називається Росією, вона і рвонула потім. І світова революція нам не потрібна була", - сказав президент РФ. На суперечку комуністів з Путіним вже відреагував прес-секретар президента Дмитро Пєсков. За його словами, це була лиш особиста думка глави держави, яка не повинна бути приводом для обурення.

"Кожен, у тому числі президент, має право на своє ставлення до ролі тієї чи іншої особистості в історії", - заявив Пєсков. Крім того, прес-секретар згадав, що питання захоронення Леніна зараз не обговорюється.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Читайте також: Путін та Патрушев причетні до смерті Литвиненка - британський суддя

Нагадаємо, на відміну від Росії, в Україні зараз здійснює процес декомунізації. У нас пам'ятники вождю більшовицької революції зносяться в областях, де цього досі не було зроблено за ініціативи місцевого населення.