В Україні станом на 21 січня від грипу та його наслідків померли 72 людини. Про це на брифінгу заявив заступник міністра охорони здоров'я Ігор Перегінець.

Також зараз в Україні припинено навчання майже в 7,5 тисяч навчальних закладів. Канікули продовжені до 25-29 січня. Практично у всіх регіонах нашої країни, за винятком Волинської, Житомирської, Закарпатської, Київської та Львівської областей, введені обмежувальні заходи і припинені навчальні процеси, повідомляє РБК-Україна.

У МОЗ України нагадали, що нинішній штам грипу в значній мірі вражає працездатну частину населення. Хвороба розвивається дуже швидко. Протягом декількох годин піднімається висока температура, що супроводжується важким інтоксикаційним синдромом. Такими ж темпами прогресує пневмонія, яка розвивається на тлі грипу і може становити загрозу життю.

Читайте також: Від грипу в Україні вже померли 60 людей

Раніше повідомлялося, що підвищення епідеміологічного порогу зафіксовано у двох регіонах - Донецькій та Рівненській областях. При цьому, до епідемічного порогу наближаються Вінницька, Волинська, Київська, Кіровоградська, Полтавська, Сумська, Тернопільська, Херсонська, Хмельницька та Чернівецька області.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще