Угорська поліція затримала на кордоні з Україною ключового організатора контрабанди сигарет в Європейський Союз. Чоловіка затримала угорська поліція і відправила в Будапешт за запитом правоохоронних органів Німеччини.

У п'ятницю, 22 січня, на КПП "Лужанка" з угорського боку затримали жителя Мукачева 39-річного Роланда Садового. Про це повідомив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль.

"Причина затримання - причетність до контрабанди сигарет з України до Євросоюзу. Таким чином, правоохоронці ЄС вперше затримали не рядового "пішака", а ключову особистість, яка організовувала для клану Балог переправлення цигарок з України до Євросоюзу", - сказав Москаль.

За його словами, Садовий отримував замовлення на сигарети з Великобританії, Італії, Німеччини, Франції та інших країн ЄС. Потім він готував з української сторони фальшиві документи на поставку великих партій сигарет під виглядом різних товарів і домовлявся з угорськими митниками про пропуск фур з контрабандою.

"Ця інформація достовірна і отримана з правоохоронних органів ЄС, з якими ми постійно співпрацюємо в боротьбі з контрабандою тютюнових виробів. Більше того, за нашою інформацією, ланцюжок затриманих буде розширюватися", - зазначив Москаль.

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: Дев'ятеро українських прикордонників переправляли цигарки до Словаччини

Нагадаємо, кілька днів тому тринадцять українців засудили за контрабанду сигарет в Угорщині. Термін дали чималий - організатори групи отримали по 9 років, їх помічники - менше. П'ятеро українців засуджені умовно.