Володимир Гройсман заявив, що законопроект потрібно суттєво доопрацювати. Про це повідомили в ukr-online.com.

Депутати не проголосували за закон "Про реструктуризацію зобов'язань по кредитах в іноземній валюті" №1558-1. Із 226 необхідних голосів нардепів знайшлося лише 101. Втім, народні депутати не подолали вето президента на закон: із 300 необхідних голосів за скасування вето проголосували лише 54 депутати.

Читати також: 10 помилок Валерії Гонтарєвої за останні півтора роки

Володимир Гройсман заявив, що закон скасовано і тепер депутати будуть працювати над новим, більш вдосконаленим, законопроектом про реструктуризацію кредитів в іноземній валюті.

Як відомо, влітку народні депутати аж у третьому читанні підтримали законопроект валютних позичальників, який створювали за їх безпосередньою участю № 1558-1 "Про реструктуризацію зобов'язань по кредитах в іноземній валюті".

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

У грудні президент Петро Порошенко ветував цей законопроект , назвавши його популістським та таким, який відстоює інтереси одного відсотка населення, та повернув його на доопрацювання у ВР.

Нагадаємо відколи девальвувала українська гривня, валютні позичники не в змозі виконувати умови іпотечних договорів. Активісти вважають позицію держави по відношенні до них несправедливою та вимагають розділити наслідки між банками, державою та позичальниками. Країною прокотилася хвиля протестів, які згодом охрестили "Кредитним майданом".