Комітет Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування в середу, 27 січня, підтримав перейменування міста Красний Лиман в Донецькій області в Лиман. Назву змінять в рамках декомунізації

Про це йдеться на сайті Інституту національної пам'яті.

В цілому на засіданні підтримали перейменування 63 населених пунктів та Артемівського району - в Бахмутський. Перейменування торкнуться населених пунктів у Донецькій, Закарпатській, Київській, Кіровоградській, Луганській, Харківській, Херсонській, Черкаській, Чернігівській областях.

Нагадаємо, на першому засіданні комітет погодив назви для 108 населених пунктів, у тому числі для Кіровограда, який повинен стати Інгульськом. Однак таке рішення не знайшло розуміння в Кіровограді, нова міськрада попросила відкласти перейменування міста, поки не буде проведений місцевий референдум.

Раніше повідомлялося, що активісти харківської організації "Сокіл" почали самостійно виконувати план по декомунізаціі міста. У соцмережах активісти поділилися фото, як вони в сніжну погоду перейменовували вулиці.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Читайте також: Вулицю Небесної сотні перейменували на честь Леніна

Для цього вони підготували спеціальні клейкі таблички для чотирьох вулиць міста. Рішення народних депутатів про заміну назв вулиць, пов'язаних з комуністичним минулим країни, виконали тільки для чотирьох вулиць.