Між президентом Петром Порошенком і прем'єром Арсенієм Яценюком розгорівся конфлікт через заяву прем'єра про референдум. Про це розповіли джерела з близького оточення політиків.

Як повідомив один з учасників засідання так званої "стратегічної сімки" на Банковій 25 січня, президенту дуже не сподобалися заяви Яценюка і глави МВС Арсена Авакова, що зміни до Конституції можна вносити тільки після референдуму. Заяву щодо Конституції Яценюк погоджував зі своїм найближчим оточенням – Аваковим і міністром юстиції Павлом Петренком, передає "Українська правда".

На зустрічі у Порошенка в Яценюка прямо запитали, для чого він це зробив. "Він відповів, що це його реакція на підготовку депутатом від БПП Сергієм Березенком дострокових парламентських виборів на осінь", – розповів один з учасників зустрічі. Відомо, що дострокові вибори для партії Яценюка "Народний фронт" невигідні через значне падіння рейтингу, але на Банковій начебто проробляють і цей варіант на випадок політичної кризи.

Читайте також: Дружину Яценюка оштрафували

Нагадаємо, раніше повідомляли, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк виступає за проведення референдуму щодо змін до Конституції. Також нещодавно Порошенко утримався від оцінки діяльності Кабінету міністрів і персонально Яценюка. Втім він готовий до змін в уряді. "Це справа коаліції і я думаю, що в коаліції попереду дуже серйозна розмова. Я дуже зацікавлений у тому, щоб зберегти єдність коаліції, але з питання щодо формування уряду має бути професійна, відповідальна і серйозна розмова в коаліції. Президент в даному випадку буде тільки приймати пропозиції", – зазначив Порошенко.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще