У 2016 році Україна зможе перебудувати свої ринки на інші країни. Зокрема, для експорту продукції відкрили ще дев'ять країн. Про це повідомив міністр аграрної політики і промисловості Олексій Павленко.

"З початку російського ембарго на українські продукти, рівень експорту в Росію становив лише 2% від загального аграрного експорту України. Ми зможемо цього року диверсифікувати наші ринки на інші країни. Наприклад, ми відкрили Єгипет для експорту нашої птиці, Ізраїль - для яєць, Марокко - для молока, Саудівську Аравію - для птиці, ЄС - для насіння. 11 січня відкрили молочний ринок для наших перших 10 підприємств в ЄС", - розповів Павленко, передає УНН.

Павленко впевнений, що Україна може подвоїти виробництво продукції та потроїти експорт. "Україна є ключовою країною в світовій системі харчових продуктів. Зараз світ стикається з великими викликами у цій сфері. Україна єдина країна в світі, яка може дуже швидко і легко подвоїти виробництво, потроїти експорт за короткий проміжок часу. Ми збільшили наш експорт за останні 10 років в 3,7 разів до 17 млрд доларів", - розповів він.

Він зазначив, що минулий рік став великим викликом, бо Україна зіткнулися з нестабільністю і падінням економіки через російську агресію. "Але ми змогли експортувати рекордну кількість своєї продукції. Ми експортували 34,8 млн тонн зерна і насіння", - сказав Павленко.

Читайте також: Євросоюз відмовився від українського меду

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як раніше повідомлялося, позитивне сальдо зовнішньої торгівлі агропромислового комплексу України в 2015 році склало рекордні 11,1 млрд доларів. Основу товарной структуры украинского аграрного экспорта составили зерновые культуры - 16% от общего экспорта, жиры и масла - 9%, масличные культуры - 4%.