Україна ніколи не погодиться ні на яку форму самоврядування на Донбасі, поки Росія не поверне контроль над кордоном. Про це заявив лідер фракції БПП Юрій Луценко на круглому столі "Зміни до Конституції і Мінські угоди" в Інституті Горшеніна.

За словами Луценка, якщо Росія не готова віддати кордон українським прикордонникам, то може віддати міжнародному контингенту. "Мені здається, Росія, скажімо так, з цікавістю сприймає такий підхід. Ми говоримо про контроль над кордоном міжнародним контингентом ОБСЄ. Також пропонується поліцейська міжнародна функція на зразок Косово і інших країн, у тому числі і в Європі . На мій погляд, тільки так можна проконтролювати виведення російських військ і складання зброї 42 тисячам сепаратистів", - заявив він, пише lb.ua.

"Більше того, тільки в такому разі українська влада може стати у Донецьку та Луганську владою", - додав він. Луценко пояснив, що Кремль не погоджується віддати контроль над кордоном українським прикордонникам, бо "це буде для них поразкою". Він також додав, що на позицію Росії впливає ціна на нафту і збереження санкцій.

При цьому Луценко підкреслив, що "ми ніколи не погодимося на будь-які форми управління без контролю над кордоном з Росією". "Якщо не буде контролю кордону міжнародними силами і поліцейської операції, тоді й виборів не буде", - заявив лідер фракції БПП.

Читайте також: Москва озвучила умови "повернення" Донбасу

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, повернення Україні контролю над кордоном є 9 пунктом "Комплексу заходів з виконання Мінських угод", який був прийнятий в лютому 2015 року. Відновлення повного контролю над державним кордоном з боку уряду України в усій зоні конфлікту, має розпочатися в перший день після місцевих виборів.