Запуск нових фігурок Lego - це великий прорив в завершенні культури маргіналізації, та крок назустріч дітям та всім людям з особливими потребами. Про це пише Знай, з посиланням на Independent.

Все почалося с того, що Ребека Аткінсон запустила кампанію "ToyLikeMe" в минулому році, закликаючи Lego звернути увагу на дітей с особливими потребами.

Петиція, в підтримку серійного виробництва спеціальних фігурок, на Change.org набрала більше 20 тисяч переглядів. В ній йдеться про те, що в світі живе понад 150 мільйонів дітей з різними вадами. "Вони живуть у світі, який не помічає їх, не розуміє. Особливо це стосується великих компаній, які створюють для них іграшки, які так потрібні їм на різних етапах їх розвитку".

Читайте також: Мер Лондона знявся в рекламі Minecraft (відео)

Благодійні організації також високо оцінили цей вчинок, кажучи, що діти з обмеженими можливостями тепер почуватимуться більш впевнено. "Багато батьків говорять про те, що для їх дітей дуже важливо мати іграшки, які вони можуть ідентифікувати з собою, тому що це формує їх впевненість, самооцінку, та відчуття того, що вони є частиною соціуму, - говорять в організації. А сама Аткінсон, коментуючи вчинок Lego, сказала, що тепер вона щаслива.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Вперше цю фігурку побачили в магазині Нюрнберга (Німеччина) в середу. Проте, речник компанії Lego Ема Оуєн повідомила, що фігурки в інвалідних візках будуть доступні в магазинах з червня.