Перша новинка львівського "Електрону" – електробус – вже намотує кілометри біля території заводу. А львів'ян почне возити через 10 днів. Вперше електробус презентували на "Електроні" в листопаді минулого року. Сьогодні ж автобус виїхав з території цеху, - повідомляє Zaxid.net.

В роботі електробус дуже схожий на тролейбус, але зручніший, бо не прив'язаний до мереж. Заряду батарей вистачає на 220 км. Це дві робочі зміни. Розганятися може до 70 км на годину. Начинка електробуса під обшивкою. Його роботу контролюють.

"Є велика кількість батарей, для того щоб забезпечити роботу. Вони працюють в напруженому режимі, заряджаються, розряджаються. Треба постійно контролювати їхні параметри: напругу, ємність, температуру", – пояснив системний програміст Павло Годлевський. Найважче було розробити систему електронного управління. Цю роботу взяв на себе телевізійний завод "Електрон". Тут поєднані механіка, електроніка та програмування.

"Досі ці системи купляли за кордоном. Підібравши львівських програмістів, радіоелектронщиків, ми сформували групу і впродовж року розробили низку систем електронного управління", – пояснив генеральний директор телевізійного заводу "Електрон" Орест Яремчук. Перший український електробус коштує 9 млн грн. Розробники запевняють: за 3,5 роки він окупиться. Адже не потребує пального і дешевий в обслуговуванні.

Читайте також: У Техасі випустять партію DeLorean з "Назад у майбутнє"

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадуємо, у перші дні 2016 року в Лас-Вегасі пройшла найбільша виставка електроніки CES. Однією з головних новинок під час неї був концепт електрокара FFZero1 від Faraday Future.