Учасники смолоскипної ходи у Києві хотіли запалити шини поблизу Адміністрації президента України на вулиці Банковій. Втім, вони згодом відмовились від своїх намірів, дійшовши згоди з працівниками підрозділів столичної поліції та військовослужбовцями Національної гвардії України.

"Поблизу Адміністрації Президента України на вулиці Банковій активісти хотіли запалити шини, однак їхні дії попередили правоохоронці", - йдеться у повідомленні прес-службу ГУ НП у Києві. За інформацією поліції, грубих порушень правопорядку не зафіксовано, передає УНН.

Нагадаємо, до смолоскипної ходи у Києві долучилось понад 200 осіб. Смолоскипна хода була присвячена 98-ій річниці бою під Крутами. Розпочалась вона Хрещатиком, а завершилась на Аскольдовій могилі, де поховані 27 студентів, яких взяли у полон під Крутами і розстріляли.

Читайте також: У Києві горів Річковий вокзал

Нагадаємо, в 1918 року на залізничній станції під селом Крути відбувся бій між 4-тисячною більшовицькою армією та близько 400 київськими студентами, які стали на захист Української Народної Республіки. Пізніше останки загиблих перепоховали на Аскольдовій могилі в Києві. День пам'яті Героїв Крут відзначають в Україні 29 січня. Заходи на честь вшанування загиблих проходять у п'ятницю по всій Україні.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще