Колумбійський інститут здоров'я сьогодні заявив про те, що кількість заражених вірусом Зіка серед місцевого населення перевищила 20 тисяч громадян, найбільше хворих це − вагітні жінки. Про це сьогодні пишуть у виданні "РИА Новости".

Як відомо, вірус Зіка провокує розвиток вад головного мозку серед немовлят. Найбільше цей вірус провокує розвиток мікроцефалії – захворювання при якому голова дитини є вдвічі меншою від норми через малий головний мозок.

Читати також: У сімох країнах Європи виявили вірус Зіка (інфографіка)

В чоловіків це захворювання нагадує звичайну лихоманку із високою температурою, і , як правило, негативних до наслідків не призводить.

ВООЗ вже провела термінову нараду з цього приводу. Вагітним жінкам країн Латинської Америки радять утримуватись від вагітності, через те, що лише за останній час кількість народжених немовлят із нерозвинутим мозком становила понад 4 тисячі. У ВООЗ заявили, що хвороба може вразити майже 4 мільйони мешканців планети. Захворювання передається через звичайний укус комара.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще