Виконуючи Мінські домовленості, президент Порошенко щоразу ініціював зміни до Конституції, які диктували або з Кремля, або фейкові ДНР-ЛНР. Українське суспільство, як міжнародний суб'єкт, ніколи не запитували, чи згідні люди на такі зміни до головного закону країни.

Про це у своїй статті "Як уникнути громадянської війни" пише відомий український філософ Сергій Дацюк.

На думку Дацюка, єдине, що наразі стримує українців від заворушень проти влади, - це те, що українці свідомо не контролюють розміри своїх податків до бюджету. Тобто ми не знаємо точно, скільки платимо Україні, на відміну від Німеччини, США, які позичають нам кошти, і також впливають на зміни в Конституції.

Читати також: Гройсман сказав, коли звільнять Яценюка

Дацюк припускає, що українці розуміють, що, не маючи змоги вплинути на владу через сплату податків, єдине, що їм залишається – застосовувати примус за прикладом тих, хто стріляє і робить логічний висновок, що виконання "Мінських домовленостей " спровокує в Україні громадянську війну. На його думку, українці ніколи не змиряться із особливим статусом Донбасу та змінами до Конституції, які передбачають часткову втрату суверенітету.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Єдиним способом, як уникнути початку громадянської війни в Україні, Дацюк вважає повний вихід країни із Мінського переговорного процесу.