Сьогодні у справі українського народного депутата Надії Савченко з'явилися нові резонансні відомості. Льотчиця розповіла про події 23 червня, коли її вивозили на територію Росії. Савченко розповіла, що безпосередньо її справою займався ватажок луганських сепаратистів Ігор Плотницький.

При передачі Савченко росіянам на місці були дві машини. В одній знаходився лідер терористів, а в інший чоловік, з яким Плотницкий "розмовляв, як з головним і передав пакет з документами Савченко". Виявилося, що в машині сидів Павло Карпов, який був помічником голови адміністрації президента Владислава Суркова.

"Вау, суд долучив фотографію Павла Карпова до матеріалів справи. Сьогодні атракціон нечуваної щедрості!" - повідомив у Twitter адвокат Микола Полозов і уточнив, що у захиста є запис телефонної розмови Карпова з ще одні лідером сепаратистів Валерієм Болотовим про "жінку-снайпера" .

Ще один адвокат Савченко Ілля Новіков уточнив, що Карпов керував "ЛНР" від адміністрації президента РФ. Савченко детально описала маршрут, по якому її вивозили з території України. Вона намалювала карти по пам'яті. Вона підкреслила, що її кілька разів вдарили прикладом автомата по голові, також засунули в багажник.

Незважаючи на залучення до справи матеріалів, суд відмовився залучити Болотова і Карпова до судового процесу. Оголосили перерву до середи. Адвокат Марк Фейгін заявив, що Надію Савченко засудять, бо зворотний варіант - "катастрофа для Кремля".

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Читайте також: Слідство не виявило жодного доказу провини Савченко, - Фейгін

Нагадаємо, що сьогодні суд у справі Савченко вийшов на фінальну стадію, але суд не прийняв матеріали слідства, надані українською мовою. З цього приводу Савченко звернулася до уповноваженого з прав людини в Росії.