Апеляційний суд Київської області залишив без змін рішення суду першої інстанції щодо 23-річного хлопця, який з необережності вбив свого друга гранатою РГД-5. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Київської області.

Перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, хлопець взяв у руки гранату, витягнув чеку і наблизившись до своєї дівчини сказав, що заради неї здатний покінчити життя самогубством. Друзі хлопця намагалися перешкодити йому. Коли вони силою розгинали руку, в якій хлопець тримав гранату, стався вибух. Друг зловмисника загинув на місці пригоди, а дівчина отримала тяжкі тілесні ушкодження.

Дії зловмисника кваліфіковані за статтею про придбання, зберігання та носіння бойових припасів без передбаченого законом дозволу, за вбивство, вчинене через необережність, і статті про необережне тяжке тілесне ушкодження КК України. Хлопеця засудили до 5 років позбавлення волі.

Читайте також: У Києві затримали два авто зі зброєю та наркотиками (фото)

Раніше, Києво-Святошинська прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно 44-річного зловмисника, який у стані сп'яніння стріляв з мисливської рушниці в перехожого.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще