Королівський канадський монетний двір вперше випустить в своїй історії монету, яка має форму традиційної української писанки. Монету виготовлять з використанням чистого срібла.

Про це повідомила Спілка українських філателістів та нумізматів на своїй сторінці у Facebook. Монета матиме вагу в одну унцію. Вона буде номіналом у 20 доларів. Крім цього, монета випустять обмеженим тиражем. Їх створять всього лише чотири тисячі примірників.

Дизайн розробила художниця з Канади Гана Мораш. Випуск монети запланований на 20 лютого 2016 року. Кожний елемент та колір малюнку матиме своє значення. Зазначається, що жовтий колір символізуватиме молодість і чистоту, а червоний - радість і пристрасть у житті. Зелений буде символом весни, яка приносить надію і оновлення, чорний означатиме темний час до світанку і ідея вічності.

Читайте також: Нацбанк створив пам'ятні монети "Щедрик" (фото, відео)

У верхній частині монети розмістили зображення квітів. Вони символізують любов, доброзичливість і красу природи. Вони обрамлені хвилястою смугою, що зображує цілющі властивості води та ідеї вічності. Вічнозелені гілочки у центрі писанки символізують вічну молодість і здоров'я.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще