Зробити невеликий перекус, коли відчуваєш голод, – звичайна справа. Але те, що ви обираєте для перекусу, може нашкодити вам сильніше, аніж допомогти. Про це пише Знай, з посиланням на Daily Mail.

Продукти, які ми звикли вважати здоровими, наприклад зернові батончики, суші чи хлібці можуть містити надто багато цукру. Це призведе до тимчасового підвищення енергії, але згодом ви знову будете голодними.

Читайте також: Удосталь їжі на новорічному столі заспокоює підсвідомість – психолог

"Здорові" хлібці вводять багатьох в оману. Насправді, люди повинні думати про поживну цінність продукту, і як це може допомогти вам підтримувати енергійність", - говорить доктор Сара Шенкер.

Ми зробили підбірку перекусів, які лише видають себе за "дієтичні", та саботують ваші зусилля схуднути, та змушують хотіти їсти ще більше.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще
  • Суші

Деякі види суші добре підійдуть для вас в якості перекусу, але не всі вони однаково гарні. Суші можуть бути високовуглеводним продуктом, з низьким вмістом білка. Це залишить вас голодним та стимулюватиме ще більший апетит. Також, в суші використовують білий короткий тип рису, що підвищує рівень цукру в крові.

Також не варто обирати суші в темпурі, що смажиться на рослинній олії і соєвому соусі. Краще обрати сашимі, та страви з коричневого рису, в поєднанні з білком – лососем чи тунцем.

  • Йогурт

Вам може здаватися, що йогурти – це найкращий варіант, але будьте обережні, особливо зі знежиреними йогуртами. Навіть якщо там й мало жиру, він може містити дуже багато цукру, що спричинить зайву вагу.

Насправді, набагато корисніше обрати йогурт з нормальним вмістом жиру. А краще за все взяти натуральний йогурт і самостійно додати трохи насіння і ягід. А якщо додати трохи насіння чіа, то ва йогурт стане не лише хрустким, а й більш поживним та корисним.

Читайте також: Кулінари придумали леопардовий хліб (фото)

  • Горіхи

Ми часто читаємо про те, якими корисними є горіхи для нас. Це може бути правдою, проте важливо не виходити за межі вашої порції. Ви знаєте, що оптимальна порція – шість-сім горішків? Цього достатньо, щоб зупинити відчуття голоду та отримати користь для здоров'я не турбуючись за надлишок калорій.

Уникайте арахіс, який часто покривають сіллю або цукром, а замість цього обирайте волоські горіхи. Вони містять Омега-3 жири, що допомагають в роботі мозку.

  • Енергетичні батончики

Як і передбачає назва, енергетичні батончики призначені для того, аби тільки дати нам енергію. На жаль, багато з них дають нам енергію, разом з величезною кількістю цукру. Звичайно, це підвищить рівень енергії дуже швидко, але вистачить її приблизно на годину, після чого ви знову голодні.

  • Сухофрукти

Дуже легко захопитися, коли їси сухофрукти і ми, як правило, з'їдаємо плодів більше, коли вони сухі, ніж свіжі.

Але варто пам'ятати, що сухофрукти, хоч і маленькі за своїми розмірами, але містять калорій та цукру в 8 разів більше, ніж звичайні фрукти. Отож, обираючи, чим би швидко й економно перекусити, завжди обирайте свіжі плоди.

  • Рисові хлібці

Незважаючи на те, рисові хлібці містять мало калорій і мають нульовий відсоток жиру, вони повністю позбавлені волокна і білків. А це два важливих інгредієнта для приборкання голоду. Тож перекус хлібцями просто додає вам калорій до вашої денної норми, але не дає можливості насититися. Крім того, вони часто можуть містити цукор та сіль.