Сьогодні глава Мінекономрозвитку Айварас Абромавічус дав прес-конференцію на тему "Пріоритети приватизації та реформи держпідприємств в 2016 році". Несподівано для всіх глава відомства заявив про свою відставку.

Міністр зазначив, що на його відомство протягом його каденції було багато тиску. Це він мотивував тим, що НАК "Нафтогаз" передали в Міністерство економіки, що спровокувало привабливість посад на конкурсі на керівні посади і за невеликий проміжок часу зробили багато неправильних рішень.

Причиною своєї відставки чиновник назвав гальмування реформ і блокування нововведень, а також тиск з боку Ігора Кононенка, який лобіював своїх людей на посади в "Укрхімтрансаміак". Абромавічус зазначив, що він не обговорював свою відставку з главою Кабміну і президентом, а просто передав повідомлення голові Адміністрації президента Борису Ложкіну. Він уточнив, що це не емоційне рішення, а обдумане, бо першу посаду він отримав в 20 років і хоче відпочити.

"Ми стоїмо на межі прориву або колапсу, тому держава не може дозволити собі наймати дурних людей. Для ефективних реформ потрібна автономія прийняття рішень тим, хто реформи готовий рухати вперед. Моєму відомству такого не надали" - зазначив чиновник і підкреслив, що не знає, кого поставлять на його місце.

Читайте також: "Самопоміч" погрожує вийти з коаліції

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Нагадаємо, що глава Міністерства аграрної промисловості Олексій Павленко подав у відставку.